Over privacy en cookies op evendit.nl
jan 052013
 

Dit dossier bevat artikelen over de nieuwe revolutie op onderwijsgebied: MOOC (Massive Open Online Courses). Toonaangevende universiteiten van over de hele wereld zijn in 2012 begonnen met het aanbieden van zogenaamde MOOC-cursussen met vrije toegang voor iedereen over een groot aantal onderwerpen. Denk bijvoorbeeld aan cursussen over muziekgeschiedenis en zelf muziek maken. Of over psychologie. Maar bijvoorbeeld ook over specifieke onderwerpen zoals voedingsleer, informatica of het omgaan met dementie. In 2014 biedt een groot aantal universiteiten en hogescholen van over de hele wereld MOOC-cursussen. Vaak zijn dit cursussen van inleidend universitair niveau. Maar steeds meer worden er ook specialisatiecursussen aangeboden.

Op dit moment bestaat het dossier MOOC uit de volgende artikelen:

de nieuwe manier van interactief studeren via het internet

MOOC (Massive Online Open Courses): de nieuwe manier van studeren

Inleidend artikel met informatie over wat het volgen van MOOC-cursussen inhoudt. Waar staat MOOC precies voor? Hoe zit het met ‘open access’ oftewel vrije toegang voor iedereen? Wie zijn de drie grote aanbieders van online universitair onderwijs? Waarin verschillen Coursera, EdX en Udacity van elkaar? Over welke onderwerpen zijn er al onlinecursussen beschikbaar?

Een globaal overzicht van de verschillende cursussen om je kennis van het Engels en andere vreemde talen te vergroten, inclusief een bespreking van de specifieke doelstellingen van elk van die talencursussen.

Dit dossier MOOC maakt samen met het dossier onderwijs algemeen deel uit van het hoofddossier onderwijs.

Andere onderwerpsdossiers

Een compleet overzicht van alle dossiers op Evendit.nl vind je via de link onderaan naar de onderwerpsdossiers.